Szakemberprofil - publikus adatok   (érdekel: Főállás)katt ide az it2it.hu főoldalához
C# és .NET fejlesztő
Pályakezdő álláskereső vagyok. .NET technológiából szeretnék még több tapasztalatot szerezni, mert úgy gondolom, hogy ez a technológiai háttér hozzám közelebb áll.
Privát kapcsolatfelvételMutasd ezt Önéletrajz nézetben  
Alap adatok
Név kapcs.felvétel után 
RégióBudapest vagy környéke
Preferált helyElsősorban Budapesten szeretnék munkát vállalni, hiszen ott található az albérletem jelenleg.
Telefonszám kapcs.felvétel után 
Email cím kapcs.felvétel után 
Egyéb elérh. kapcs.felvétel után 
Születési év1989
Legmagasabb végz.Főiskola
Intézmény, szakEszterházy Károly Főiskola
Általános információk
Iskolák, végzettségek (tól-ig, intézmény, szak, szakirány, egyéb) 
2008-2013: Eszterházy Károly Főiskola, Eger - Természettudományi kar, Programtervező informatikus
Célkitűzések 
Célom a szakmai előremenetel. Nem csak kapni, de adni is szeretnék. Belső késztetéseimnek, tehetségemnek hangot adni. Figyelembe venni a technológia fejlődését és eleget tenni a folyamatosan növekvő elvárásoknak.
Milyen jelentősebb szakmai tanfolyamokon vettél részt? 
Részt vettem több Windows Phone kurzuson is a főiskolai tanulmányaim során. Voltak tech day-ek, illetve egyéb opcionális mobilfejlesztői kurzusokat is látogattam.
Megjegyzések a kompetenciákhoz 
C# és .NET az, amihez leginkább értek, hiszen főiskolán végig ezeket a technológiákat tanultuk és használtuk. Igaz, hogy Javában már van tapasztalatom, de a nyelv maga nem jött be nekem. A C# sokkal kiforrottabb nyelv.
Hobbi, szabadidős tevékenységek 
Szabadidőben nagyon szeretem a számítógépes játékokat, amelyekhez végigjátszásokat készítek. Szoktam zenélni is (elektronikus zenéket). Próbálom a szabadidőmet kevésbé "gondolkodósan" eltölteni, lazítani. Szeretem a természetet és a kirándulásokat.
A 3 legfontosabb szakmai sikered (kikkel, milyen szerepkörben, mit értél el) 
1. és legfontosabb sikerem a főiskola, ahol folyamatosan teljesítenem kellett és a szakdolgozatom, amely egy Windows Phone-ra készült játék. A 2, az a cégnél fejlesztett egészségügyi program hiszen bonyolult algoritmusok után végeztünk kutatásokat. A 3, egy saját projekt, amelyen sajnos még mindig dolgozok ember hiány miatt...
Milyennek látnak mások? Szerinted milyen ember vagy? 
Nehéz kérdés. Úgy gondolom, hogy az emberek úgy látják, hogy keményen dolgozom és néha túl szigorú vagyok magamhoz és lazítanom kéne. De úgy gondolom, hogy fiatalon, állás nélkül, pályakezdőként ezt nem engedhetem meg magamnak.
Mi az, ami motivál? 
Elsősorban a családom, másodsorban pedig a belső hang, az alkotói szabadság.
Milyen szakirodalmat olvasol (írsz)? 
Játékfejlesztéssel kapcsolatosan szoktam írni, illetve játékokat elemzek. Egy nagy álmom, hogy valóban szórakoztató mégis szép, élethű, merész és újféle játék készüljön. Természetesen igyekszem nem lekorlázni magam a játékfejlesztésben. Egyébként az egyik legfontosabb kutatásom, hogy mi tesz híressé és keresetté egy számítógépes alkalmazást.
Mitől működik a csapatmunka szerinted, mondj életből vett példát. 
A csapatmunka szerintem a jó kommunikáción és az alkalmazkodóképességen is múlik. Ahol csapatban kell dolgozni, ott valószínű, hogy előfordul majd nézeteltérés is és vita. A vita az élet természetes része. A szakmán belül vitatkozni is tudni kell, hogy aztán a jó megoldás felé jussunk el. Az olyan vitának, ahol csak arról van szó, hogy "nekem van igazam" - annak sok értelme nincs. Tehát a fő célja a csapatmunkának az, hogy a feladat gyorsabban elkészüljön.
Milyen szerinted a jól működő ügyfélkapcsolat? 
"Az ügyfélnek mindig igaza van." - hiszen a bevétel tőle származik. A szoftvernek tehát olyannak kell lennie, amilyennek az ügyfél szeretné. Éppen ezért, a legfőbb cél az, hogy az ügyfélnek a lehető legjobban eleget tegyen a fejlesztő gárda. Fontos itt is a jó kommunikációs csatorna. Az ügyfél részéről pontos képet kell kapni az elkészítendő alkalmazásról, és az ügyfélnek úgy kell dokumentálni, hogy 100%-ig megértse miről is van szó.
Hogyan érzel olyan döntésekkel kapcsolatban, amelyek pozitív kimenetelében nem vagy biztos? 
Igyekszek biztos irányban elindulni. Nem szeretek semmit se a véletlenre bízni, hiszen a maximumra törekszem.
Hogyan tervezel szakmai feladatokat a projektek során? 
Igyekszem sorban haladni a feladatokkal. Aztán visszatérni olyanra, amely közben alakult ki feladatképpen. (Olyan feladatok, amelyek közben álltak elő). Igazából egy ilyen folyamat gráffal lerajzolható lenne akár.
Szerinted melyek a tervezés legfontosabb részei és miért? 
A tervezés legfontosabb fázisa szerintem rögtön a legelején van. Hiszen, ha az alapjai nem jól vannak lerakva egy gondolatmenetben, nincs meg a kellő kutatás és hozzáértés a témában, akkor a későbbiek folyamán az a terv össze fog dőlni és a fejlesztés akár hónapokat és éveket is csúszhat!
Miként kezeled a határidők átlépését? 
Ha valamilyen oknál fogva nem sikerült volna valamilyen feladatot teljesítenem, elsősorban nagyobb energiát fektettem bele a feladatba és igyekesztem teljesíteni minél gyorsabban az új határidőre. Nálam a határidő mindennél fontosabb.
Inkább jobb vezető, vagy jobb követő vagy? 
A belső késztetés, a rengeteg gondolkodás, saját projektek, ötletek arra engednek következtetni, hogy jól érezném magam vezetőként. De nem zavar, ha követnem kellene mások ötletét is.
Projektek során általában hány menedzsment szinttel tartasz rendszeres kapcsolatot és milyen formában? 
Elsősorban a projektvezetővel tartottam a kapcsolatot. Vele az előrehaladásról beszéltünk, a végrehajtott feladatok során történt hiányosságokról vagy nehézségekről (nem volt internet, hardver hiba, stb). A tesztelővel a fejlesztés során napi szinten beszéltem. (Napi szinten többször). A fejlesztő gárdával is napi szinten, hiszen egy teremben voltunk... A senior fejlesztő megosztotta gyakran észrevételeit és tapasztalatait. Ha nehézségbe ütköztünk tőle kérdeztünk. A megrendelővel sose tartottam kapcsolatot.
Tartottál már prezentációt? Ha igen, mi volt a legkomolyabb prezentációd? 
Eddig nem volt alkalmam túl sok prezentációt tartanom. Eddig legkomolyabb prezentációm egy kutatási munkám bemutatása volt egy letervezendő projektmunkán, ahol előtte komoly kutatást végeztem és utánajárást. Riportot, interjút is készítenem kellett és abból készítettem prezentációt, amely végül elfogadásra is került, és tökéletesen belekerült a projektbe.
Miért lenne jó egy cégnek az, ha éppen Veled lépnének kapcsolatba? 
A cégnek azért volna jó, mert kitartó munkaerő vagyok. Szeretem a kihívást. Úgy gondolom, hogy másabb vagyok, mint a legtöbb friss diplomás. Én nem a pénzt és keresetet tartom a legfontosabbnak, hanem a hivatást, amelyet én nagyon szeretek. Már középiskolás korom óta ez az álmom és ténylegesen szeretném ezt művelni életem során.
Melyek azok a területek, amelyekben leginkább lenne még fejlődésre szükséged? 
Szerintem nagyon sok ilyen terület van. Az ember egész életen át tanul. Ez különösen áll a programozókra.
Egyéb/általános megjegyzések 
Azokat a kérdéseket, hogy mennyit szeretnék fizetés gyanánt - nem szeretem. Sokan megkérdezték már. Eléggé lehangoló tud lenni és rosszul esik. Nem kérek többet, mint ami országos viszonylatban jár és kevesebbet sem.
Munkatapasztalatok
 Év (időtartam)CégSzerepkörLeírás
 2012- (11 hó) kapcs.felvétel után Fejlesztő, tervezőBanki adminisztratív ügyintéző programok fejlesztése, karbantartása. Nagyobb szoftver tervezése, hibák javítása Java oldalon, kutatás, dokumentálás, fejlesztés Java oldalon és felületen
Vállalt munkavégzési típusok, rendelkezésre állás
Munkatípus(ok)Vállalt heti óraszámKezdésNettó díj elvárás
Főállás40Bármikor kapcs.felvétel után 
Jellemző ismeretek
KompetenciaSzintRészletek
Ágazati ismeretek - MédiaAlapfogalmak nincs megadva 
Pályázott szerepkör - .NET fejlesztőMegfelelő tudásszint nincs megadva 
Kommunikációs képességek - ÍrásbeliProfi nincs megadva 
Nyelvtudás - AngolAlapfokú nincs megadva 
Módszertani ismeretek - ScrumTapasztalt nincs megadva 
Tervezés - KövetelményspecifikációProfi nincs megadva 
Tervezés - Use caseTapasztalt nincs megadva 
Tervezés - Class, viselkedés és impl. diagramok tervezéseTapasztalt nincs megadva 
Tervezés - Modellező eszközökTapasztalt nincs megadva 
Fejlesztési technológiák - XML, XSLT, XSDTapasztalt nincs megadva 
Fejlesztési technológiák - XHTMLTapasztalt nincs megadva 
Egyéb nyelvek/alkalmazások - Egyéb nyelvekTapasztaltNETBeans
Tesztelés - Unit tesztelésTapasztalt nincs megadva 


Elmentenéd vagy elküldenéd ezt az oldalt? Ezt a címet használd: