Szakemberprofil - publikus adatok   (érdekel: Főállás, 40 órás alvállalkozói, Részidős alvállalkozói, Távmunka, Munkaidőn kívüli)katt ide az it2it.hu főoldalához
IT szakember széleskörű ismerettel
Nyugalom, biztonság, szakértelem. Széleskörű informatikai, számviteli és pénzügyi tapasztalat– mely kiterjed ERP és egyéb IT projekt- és csapat-irányításra, oktatásra valamint fejlesztési, MS és Linux üzemeltetési területre egyaránt
Privát kapcsolatfelvételMutasd ezt Önéletrajz nézetben  
Alap adatok
Név kapcs.felvétel után 
RégióBudapest vagy környéke
Preferált helyBudapest
Telefonszám kapcs.felvétel után 
Email cím kapcs.felvétel után 
Egyéb elérh. kapcs.felvétel után 
Születési év kapcs.felvétel után 
Legmagasabb végz.Főiskola (szakirányú)
Intézmény, szakPénzügyi és Számviteli Főiskola rendszerszervező
Általános információk
Iskolák, végzettségek (tól-ig, intézmény, szak, szakirány, egyéb) 
Pénzügyi és Számviteli Főiskola rendszerszervező
Perfekt Rt. mérlegképes könyvelő
Perfekt Rt. adótanácsadó
Célkitűzések 
Széleskörű informatikai, számviteli és pénzügyi tapasztalatomat felhasználva – mely kiterjed Oracle, ERP és egyéb IT projekt- és csapat-irányításra, oktatásra valamint fejlesztési, és MS és Linux üzemeltetési területre, Ms System Center, Sharepoint, Powershell ismeretre egyaránt – szeretnék informatikai területen elhelyezkedni. Szakmai megszállottként az értékorientált munkakörnyezet fontosabb szempont, mint a konkrét tevékenység, hisz ezen területek megismerésébe azért fektettem energiát, mert érdekelnek, örömmel foglalkozom bármelyikkel.
Milyen jelentősebb szakmai tanfolyamokon vettél részt? 
  • MS SCCM telepítése, üzemeltetése
  • Sharepoint 2007 üzemeltetése


Megjegyzések a kompetenciákhoz 
Az alkalmazott technológiákat illetően hosszú évekig Oracle és Linux elkötelezett voltam, azonban nagyon megszerettem a Microsoft rendszereket is, felismertem a teljeskörű-platform-kínálatukból származó előnyöket, piaci erejüket, szoftvereik emberközeliségét, informatikai szolgáltatóként a bennük rejlő óriási lehetőséget. Ennek köszönhetően az elmúlt években nagy energiákat fektettem az MS szoftverek tanulmányozásába. Az utóbbi hónapokban a System Center, Sharepoint, Powershell megismerésére fordítottam szinte minden szabadidőmet.
Az évek során folyamatosan igen nagy hangsúlyt fektettem arra, hogy szakmai tudásomat szinten tartsam, illetve továbbfejlesszem. Mivel az informatikai szakmán belüli tevékenységi köröm szerteágazó, így szükség is volt az állandó önképzésre. Elmondhatom, hogy az évek folyamán több tízezer oldal angol nyelvű szakmai anyagot sajátítottam el, és rendszeresen vettem részt szakmai továbbképzéseken

Hobbi, szabadidős tevékenységek 
Hobbym az informatikán túl, a kutyafuttatás és a siklóernyőzés.
A 3 legfontosabb szakmai sikered (kikkel, milyen szerepkörben, mit értél el) 
Önkormányzati munkám eredményeként megemlíthetem, hogy a nehezen mozduló közszférában is sikerült bevezetni blade-alapú MS virtualizációt, elkezdeni a szerver-konszolidálási folyamatot, teljesen áttérni AD-alapra, SCCM-et bevezetni.
További sikerként könyvelhetem el, hogy mintegy másfél év alatt - az országban egyedülállóan, teljes mértékben önkormányzati erőből- sikerült megoldani az egri kistérség önkormányzatai részére ASP szolgáltatás nyújtását a hivatal meglévő infrastruktúrájára építve, mely 1 100 000 Ft egyszeri és évi 2 030 000 Ft megtakarítást jelent a kistérség számára.
Az ÁPV Rt.-nél bevezetésre került Business Assistant integrált ügyviteli rendszer kezdeti fázisában kellett megoldást találni annak az országosan egyedi könyveléstechnikai problémának a megoldására, hogy a társaságnak egyidejüleg kell pénzforgalmi és kettős könyvvitel szerinti szemléletben vezetnie a könyveit. Ez a problémára néhény hetes intenzív szellemi kihívást jelentett, mely éjjel-nappal foglalkoztatott. Végül sikerült megtalálni a megoldást, mely a mai napig biztosítja a két szemlélet egyidejű alkalmazhatóságát.
Milyennek látnak mások? Szerinted milyen ember vagy? 
Mások szakmai fanatikusnak tartanak. Szerintem egyszerűen kitartó és eltökélt vagyok, erős szakmai elkötelezettséggel.
Mi az, ami motivál? 
A szakmai kihívások motiválnak. Mindig szerettem megkresni (és megtalálni) a megoldást olyan problémákra, amikre korábban másoknak nem sikerült, feladták vagy egyszerűen elfogadták az adott helyzetet.
Milyen szakirodalmat olvasol (írsz)? 
MS Technet, MS MSDN, IT fórumok, angol nyelvű nyomtatott szakirodalom, internetes szakmai anyagok
Mutass be röviden egy nehezen megoldott szakmai problémát, és fejtsd ki röviden, hogyan oldottad meg. 
Eger Körzete Kistérségi Társulás azzal a problémával fordult az önkormányzathoz, hogy meg szeretnék a kistérség iktatási tevékenységét egységesíteni és modernizálni, azonban nem rendelkeznek megfelelő anyagi háttérrel a megvalósításhoz.
Az önkormányzat meglévő eszközrendszerének újrastruktúrálásával úgy sikerült megvalósítani, hogy az önkormányzat ASP szolgáltatást nyújtson a kistérség számára, hogy eközben az önkormányzat szerverei folyamatosan működtek, és semmilyen külső forrás bevonására nem került sor.
Meséld el egy kreatív döntésed, ha volt ilyen. 
Az önkormányzatnál a korábban már említett support szerződések újratárgyalása során kimutattuk, hogy a szolgáltató többször jelentős késedelembe esett, aminek eredményeként az önkormányzat kötbérigénnyel élhetett volna. Mivel azonban a jó kapcsolatot (és a szolgáltató jóhírét) is meg kívántuk őrizni, felajánlottuk a szolgáltatónak, hogy a kötbér helyett térítésmentes eszköz- (3 db szerver) átadásával rendezzük a helyzetet.
Mitől működik a csapatmunka szerinted, mondj életből vett példát. 
A csapatmunka a közös célok előtérbe helyezésétől, egymás érdekeinek, egymás sikervágyának tiszteletben tartásától működik.
PL. A T-Systems Kft. csapatában, feloldva a másfél éve tartó szállítói éls megrendelői feszültségeket, egy hónap alatt sikerült úgy lezárni egy már bukásra ítélt projektet, hogy a megrendelő a Vasivíz Rt., a szerződésbontás helyett több éves support szerződést kötött a szállítóval.
Milyen szerinted a jól működő ügyfélkapcsolat? 
A jól működő ügyfélkapcsolatban az ügyfél érdekei úgy érvényesülnek lehető legnagyobb mértékben, hogy eközben a szolgáltató anyagi, stratégiai és humán szempontjai is érvényre jutnak. Mindkét fél úgy gondol a elérendő eredményre, mint közös célra, és egymásra úgy, mint partnerre a cél megvalósításában.
Hogyan érzel olyan döntésekkel kapcsolatban, amelyek pozitív kimenetelében nem vagy biztos? 
Mérlegelni kell a kockázati tényezőket. Egyesével felmérni, és megkeresni a megoldást arra az esetre, ha felmerülnének. Miután számbavettük a tényezőket, azok felmerülési esélyét, a kizárásukra fordítandó energiákat és azok ráfordítási igényét, már könnyebb döntést hozni.
Vakon repülni azonban életveszélyes.
Mesélj el egy tárgyalási, meggyőzési esetet, amelyben sikeres voltál. 
Az önkormányzati munkám kezdetén a support szerződések újratárgyalása következtében a régi szerződés 62 %-áért megvalósulhattak a szoftverek életben-tartásán kívül a fejlesztési igények, az IT infrastruktúra azonos tartalmú támogatása mellett. A szoftverek támogatását az eredeti szerződésben szereplő ár mintegy 79 %-áért kaphatta meg az önkormányzat. Az IT infrastruktúra vonatkozásában is jó eredményt sikerült elérni a tárgyalások során, a teljes szolgáltatási szint megtartása, vagyis a teljes érintett eszközállomány támogatása mellett az eredeti szerződés 36 %-ára sikerült csökkenteni a költségeket. Ezzel az első évben 14 329 000 Ft megtakarítást sikerült elérni, melyet a következő évben sikerült további 5 000 000 Ft-tal fokozni.
Tartottál már prezentációt? Ha igen, mi volt a legkomolyabb prezentációd? 
3 évig oktattam középiskolában, majd 9 évig másodállásban a felnőttoktatásban pénzügy, számvitel, közgazdaságtan, számítástechnika tantárgyakat.
2008.-ban E-közigazgatás Egerben címmel tartottam egy prezentációt, melyben egy 600 milliós projekt eredményét mutattam be.
Miért lenne jó egy cégnek az, ha éppen Veled lépnének kapcsolatba? 
Mert egy lelkes, széleskörű szakmai ismerettel rendelkező szakemberhez juthatnak, aki a szó jó értelmében tekinti sajátjának a céget, ahol dolgozik. Szereti a kihívásokat és megszállottként keresi a költséghatékony megoldást, a munkaidőtől függetlenül. Mert széleskörű szakmai ismereteire támaszkodva több területen is bevethető, korrekt munkavállalóhoz jutnak.
Olyan támogató munkaerőt kaphatnak a napi munkájukhoz, aki igényes a legújabb technológiák megismerése iránt, és igyekszik megbízójánál is alkalmazni azokat.
Melyek azok a területek, amelyekben leginkább lenne még fejlődésre szükséged? 
Több idegen nyelvet kell megtanulnom, az angol beszédkészségemet pedig frissíteni kell (mindkettő folyamatban).
Egyéb/általános megjegyzések 
Három gyermekem van (Gergely, Zita, Regina), mindhárman művészi vénával rendelkeznek. Az ő megfelelő továbbtanulásuk biztosítása érdekében Ürömre költöztünk, ezért a továbbiakban Budapesten vagy környékén szeretnék dolgozni.
Munkatapasztalatok
 Év (időtartam)CégSzerepkörLeírás
 2010-  kapcs.felvétel után  kapcs.felvétel után ASP.NET-, Sharepoint-fejlesztés, rendszergazda szolgáltatás, rendszer-felügyelet, informatikai tanácsadás, rendszerintegráció
 2008- (23 hó) kapcs.felvétel után  kapcs.felvétel után A hivatal 30 szerveres és 200 kliens gépes infrastruktúrájának heterogén szoftver-rendszerek melletti üzemeltetése. Elsősorban Microsoftos management rendszerekkel mind a kliensek, mind a szerverek felügyeletének automatizálása.
Az ügyviteli és szakrendszerek fejlesztésének koordinálása.
Kapcsolattartás a beszállítókkal és intézményrendszerrel.
Az Egri Kistérség Többcélú Társulása ASP szolgáltatásra épülő iktatórendszere bevezetésének irányítása.
Virtualizációs környezet kialakításával a szerver- és adatbázis-konszolidáció megalapozása és elindítása a hivatal informatikai infrastruktúrájában.
 2005- (28 hó) kapcs.felvétel után  kapcs.felvétel után Adatmodell-vezérelt fejlesztő-eszköz létrehozása, webes, adatbázis alapú alkalmazások fejlesztése, beágyazott mikroprocesszoros rendszerek fejlesztése.
Linux alapú szabad szoftverek teljeskörű intézményi és vállalati alkalmazási lehetőségeinek kidolgozása (server, kliens, office).
Szerverépítés, Oracle adatbázis-rendszerek telepítése, felügyelete, optimalizálása, tuningolása.
 1999- (66 hó) kapcs.felvétel után  kapcs.felvétel után ÁPV Rt. részére
• a saját- és hozzárendelt vagyon önállóan futó nyilvántartási rendszereinek integrált rendszerbe szervezése, konvertálása
• új értékpapír és befektetési rendszer kidolgozása, bevezetése, integrálása
• egyedi tárgyi eszköz gazdálkodási rendszer kidolgozása, bevezetése.
Győri Volán Rt. részére
• SAP (FI, CO, AM) bevezetés
Vasivíz Rt. (Szombathely) részére
• egyedi integrált ügyviteli rendszer bevezetése
Vállalt munkavégzési típusok, rendelkezésre állás
Munkatípus(ok)Vállalt heti óraszámKezdésNettó díj elvárás
Főállás40 nincs megadva  kapcs.felvétel után 
Heti 40 órás helyszíni alvállalkozói munkavégzés40Bármikor kapcs.felvétel után 
Helyszínen végzett, részidős alvállalkozói munka40Bármikor kapcs.felvétel után 
Távmunka40Bármikor kapcs.felvétel után 
Munkaidőn kívüli (utáni) munkavégzés40Bármikor kapcs.felvétel után 
Jellemző ismeretek
KompetenciaSzintRészletek
.NET - .NET FrameworkTapasztalt kapcs.felvétel után 
Ágazati ismeretek - PénzügyÁtfogó ismeretek kapcs.felvétel után 
Pályázott szerepkör - Adatbázis szakértőMegfelelő tudásszint kapcs.felvétel után 
Pályázott szerepkör - Infrastruktúra szakember (Windows)Megfelelő tudásszint kapcs.felvétel után 
Pályázott szerepkör - Infrastruktúra szakember (Unix/Linux)Megfelelő tudásszint kapcs.felvétel után 
Pályázott szerepkör - Rendszermérnök (Windows)Megfelelő tudásszint kapcs.felvétel után 
Pályázott szerepkör - Rendszermérnök (Unix/Linux)Megfelelő tudásszint kapcs.felvétel után 
Pályázott szerepkör - Rendszergazda (Windows)Megfelelő tudásszint kapcs.felvétel után 
Pályázott szerepkör - Rendszergazda (Unix/Linux)Megfelelő tudásszint kapcs.felvétel után 
Pályázott szerepkör - IT tanácsadóMegfelelő tudásszint kapcs.felvétel után 
Pályázott szerepkör - IT managerMegfelelő tudásszint kapcs.felvétel után 
Pályázott szerepkör - IT vezetőMegfelelő tudásszint kapcs.felvétel után 
Tapasztalat - Java fejlesztőTapasztalt kapcs.felvétel után 
Tapasztalat - .NET fejlesztőTapasztalt kapcs.felvétel után 
Tapasztalat - C/C++ fejlesztőTapasztalt kapcs.felvétel után 
Tapasztalat - Adatbázis szakértőTapasztalt kapcs.felvétel után 
Tapasztalat - Infrastruktúra szakember (Windows)Profi kapcs.felvétel után 
Tapasztalat - Infrastruktúra szakember (Unix/Linux)Profi kapcs.felvétel után 
Tapasztalat - Rendszermérnök (Windows)Profi kapcs.felvétel után 
Tapasztalat - Rendszermérnök (Unix/Linux)Profi kapcs.felvétel után 
Tapasztalat - Rendszergazda (Windows)Profi kapcs.felvétel után 
Tapasztalat - Rendszergazda (Unix/Linux)Profi kapcs.felvétel után 
Tapasztalat - Business analystTapasztalt kapcs.felvétel után 
Tapasztalat - IT tanácsadóProfi kapcs.felvétel után 
Tapasztalat - IT managerProfi kapcs.felvétel után 
Tapasztalat - IT vezetőProfi kapcs.felvétel után 
Kommunikációs képességek - PrezentációProfi kapcs.felvétel után 
Nyelvtudás - AngolTárgyalási kapcs.felvétel után 
Mobilitás - JogosítványVan kapcs.felvétel után 
Mobilitás - Saját gépjárműVan kapcs.felvétel után 
Mobilitás - Mobil munkavégzésNagy mobilitás kapcs.felvétel után 
Speciális oprendszerek - AppleTapasztalt kapcs.felvétel után 
Rendszerfelügyelet - Microsoft MOMTapasztalt kapcs.felvétel után 
Wireless - EthernetTapasztalt kapcs.felvétel után 
Wireless - GPRS/EDGETapasztalt kapcs.felvétel után 
Wireless - GPSTapasztalt kapcs.felvétel után 
Wireless - Wi-FiTapasztalt kapcs.felvétel után 
Hardware - KábelezésTapasztalt kapcs.felvétel után 
Hardware - GatewayProfi kapcs.felvétel után 
Hardware - Hubok és Repeater-ekTapasztalt kapcs.felvétel után 
Hardware - Modemek/RASProfi kapcs.felvétel után 
Hardware - Router-ekProfi kapcs.felvétel után 
Hardware - Switch-ekProfi kapcs.felvétel után 
Speciális oprendszerek - Win CE, Win METapasztalt kapcs.felvétel után 
Speciális oprendszerek - iPhoneTapasztalt kapcs.felvétel után 
Architektúrák - LANProfi kapcs.felvétel után 
Architektúrák - WANTapasztalt kapcs.felvétel után 
Architektúrák - P2P, Peer-to-PeerProfi kapcs.felvétel után 
App Szerverek - Microsoft AppSrvProfi kapcs.felvétel után 
App Szerverek - Oracle AppSrvProfi kapcs.felvétel után 
Adminisztráció - Clustering/Load BalancingProfi kapcs.felvétel után 
Adminisztráció - Domain Controller-ekProfi kapcs.felvétel után 
Adminisztráció - Patch ManagementProfi kapcs.felvétel után 
Adminisztráció - Printer/Fax adminisztrációTapasztalt kapcs.felvétel után 
Adminisztráció - Linux rendszeradminisztrációProfi kapcs.felvétel után 
Adminisztráció - Windows rendszeradminisztrációProfi kapcs.felvétel után 
Adminisztráció - Távoli/automatikus adminisztrációProfi kapcs.felvétel után 
Adminisztráció - Traffic ManagementProfi kapcs.felvétel után 
Adminisztráció - Backup and RecoveryProfi kapcs.felvétel után 
Adminisztráció - Workstation ManagementProfi kapcs.felvétel után 
Adminisztráció - Cluster ManagementProfi kapcs.felvétel után 
Adminisztráció - Desktop ManagementProfi kapcs.felvétel után 
Adminisztráció - Felhasználó ManagementProfi kapcs.felvétel után 
Protokollok - Hálózati (TCP/IP, ARP, 802.3, ...)Profi kapcs.felvétel után 
Protokollok - Web (HTTP, FTP, IRC, IPv6, ...)Profi kapcs.felvétel után 
Protokollok - Titkosítási (SSH, SSL, HTTPS, ...)Profi kapcs.felvétel után 
Protokollok - Mail (IMAP, POP3, SMTP)Profi kapcs.felvétel után 
Security - Authentikációs folyamatokProfi kapcs.felvétel után 
Security - Access Control ManagersProfi kapcs.felvétel után 
Security - BiometricsTapasztalt kapcs.felvétel után 
Security - Password ManagementProfi kapcs.felvétel után 
Security - PKIProfi kapcs.felvétel után 
Security - Token and Smart Card TechnologyTapasztalt kapcs.felvétel után 
Security - VPNProfi kapcs.felvétel után 
Security - TűzfalakProfi kapcs.felvétel után 
Security - VírusvédelemTapasztalt kapcs.felvétel után 
Security - Proxy-kProfi kapcs.felvétel után 
Wireless - Bluetooth/PANTapasztalt kapcs.felvétel után 
Wireless - GSMTapasztalt kapcs.felvétel után 
Wireless - Wireless BroadbandTapasztalt kapcs.felvétel után 
Területek - IT stratégia készítésTapasztalt kapcs.felvétel után 
Fejlesztési technológiák - WSDL, UDDI, SOAPProfi kapcs.felvétel után 
Területek - OutsourcingTapasztalt kapcs.felvétel után 
Területek - EU projektekTapasztalt kapcs.felvétel után 
Területek - CRMTapasztalt kapcs.felvétel után 
Területek - ERPProfi kapcs.felvétel után 
Fejlesztési technológiák - XML, XSLT, XSDProfi kapcs.felvétel után 
Fejlesztési technológiák - DOMProfi kapcs.felvétel után 
CRM - Microsoft CRMTapasztalt kapcs.felvétel után 
ERP - Egyéb ERPProfi kapcs.felvétel után 
.NET - ASP.NETProfi kapcs.felvétel után 
BI - Business ObjectsTapasztalt kapcs.felvétel után 
.NET - C#Profi kapcs.felvétel után 
BI - Crystal ReportsTapasztalt kapcs.felvétel után 
BI - Microsoft Analysis ServicesProfi kapcs.felvétel után 
BI - Microsoft Reporting ServicesProfi kapcs.felvétel után 
Adatbázis (DBMS) - MS SQL ServerProfi kapcs.felvétel után 
Adatbázis (DBMS) - MySQLProfi kapcs.felvétel után 
Adatbázis (DBMS) - PostgreSQLTapasztalt kapcs.felvétel után 
Adatbázis (DBMS) - Oracle DBMSProfi kapcs.felvétel után 
Knowledge Management - Document/Content ManagementTapasztalt kapcs.felvétel után 
Knowledge Management - Microsoft Exchange, OutlookProfi kapcs.felvétel után 
Knowledge Management - Microsoft SharePoint, MOSSProfi kapcs.felvétel után 
Knowledge Management - KM megvalósítás portálrendszerekkelTapasztalt kapcs.felvétel után 
Knowledge Management - KM megv. workflow megoldásokkalTapasztalt kapcs.felvétel után 
CMS - JoomlaTapasztalt kapcs.felvétel után 
CMS - DotNetNukeTapasztalt kapcs.felvétel után 
Oracle - Oracle App ServerProfi kapcs.felvétel után 
Microsoft - Windows ServerProfi kapcs.felvétel után 
Microsoft - MOMTapasztalt kapcs.felvétel után 
Microsoft - MS SMSProfi kapcs.felvétel után 
Microsoft - IISProfi kapcs.felvétel után 
Microsoft - MS Application CenterProfi kapcs.felvétel után 
Microsoft - MS System CenterProfi kapcs.felvétel után 
Microsoft - ISAProfi kapcs.felvétel után 
SAP - SAP CO (controlling)Tapasztalt kapcs.felvétel után 
SAP - SAP FI (financial accounting)Tapasztalt kapcs.felvétel után 
Módszertani ismeretek - Egyéb agileTapasztalt kapcs.felvétel után 
.NET - WPF, SilverlightTapasztalt kapcs.felvétel után 
Java - J2EETapasztalt kapcs.felvétel után 
Java - JavaBeansTapasztalt kapcs.felvétel után 
Java - JavaScriptTapasztalt kapcs.felvétel után 
Java - JavaServer Pages (JSP)Tapasztalt kapcs.felvétel után 
C/C++ - Microsoft C/C++Tapasztalt kapcs.felvétel után 
Egyéb nyelvek/alkalmazások - AssemblyTapasztalt kapcs.felvétel után 
Egyéb nyelvek/alkalmazások - PerlProfi kapcs.felvétel után 
Egyéb nyelvek/alkalmazások - PL-SQLProfi kapcs.felvétel után 
Design - CSSTapasztalt kapcs.felvétel után 


Elmentenéd vagy elküldenéd ezt az oldalt? Ezt a címet használd: