Projekt  katt ide az it2it.hu főoldalához
Excel programozás
Tervező programból kinyert excel fájlokban lévő adatok rendszerezése, "összefésülése" másik excel fájllal.
Privát kapcsolatfelvétel  
Cégadatok
Név kapcs.felvétel után 
RégióSzeged
Kontakt kapcs.felvétel után 
Telefonszám nincs megadva 
Fax nincs megadva 
Mobilszám kapcs.felvétel után 
Email cím kapcs.felvétel után 
Egyéb elérh. kapcs.felvétel után 
Honlap címe nincs megadva 
Általános információk
Általános leírás 
Automatikus szerelvény adatlapok
A tervező programunkból kinyert excel fájlból (~6 oszlop, és ~10-1000 sor) egy másik excel fájlban található, 5-10 különböző formátumú munkalapokat kellene létrehozni az alábbi feltételekkel:
  • A különböző, és változó megnevezésű szerelvényeknek külön lapra kell kerülniük, ezen belül a különböző nyomásfokozatú, közegű és tervezési hőmérsékletűeknek szintén. Tehát az azonos tervezési hőmérsékletű, közegű, csatlakozó felületű, nyomásfokozatú és megnevezésű szerelvényeket kellene összegyűjteni a programból kigenerált excel fájlból, és a feltételeknek megfelelő, külön-külön lapokon megjeleníteni a hozzájuk tartozó munkalapokon. Ha több ilyen szerelvény van, akkor a szerelvény azonosítókat is ki kellene listázni az adatlap összesítő tételjegyzékébe. ( a szerelvény megnevezések, nyomásfokozatok, csatalkozó felületek, közegek, hőmérsékletek külön-külön oszlopokban, a szerelvény azonosítók külön sorokban vannak)
Mivel az adatlapok megjelenése változhat, ezért az lenne az ideális, ha azt tetszőlegesen, komolyabb programozói tudás nélkül alakíthatnánk a megrendelőnk, és a saját elképzeléseink szerint.
Automatikus költségvetés
A tervező programunkból kinyert excel fájlból egy új excel fájlban költségvetést kellene létrehozni egy harmadik excel fájl segítségével az alábbi feltételekkel:
  • A kinyert excel fájban az adott munkában beépített elemek találhatóak, a harmadik, még nem rendelkezésre álló excel fájlban az összes beépíthető elem meglenne, a kettő „összefésüléséből” jönne létre a költségvetés fájl, amiből árazott és árazatlan formátumra is szükség lenne. A költségvetésben anyag, munkadíj és gépköltség is van, továbbá egyes elemeknek vannak olyan vonzatai, amelyek a kinyer excel fájlban nem szerepelnek, de szabályokban rögzíthetőek.
Mivel a beépített anyagok és elemek változhatnak, ezért az lenne az ideális, ha azokat tetszőlegesen, komolyabb programozói tudás nélkül alakíthatnánk, bővíthetnénk a megrendelőnk, és a saját igényeink szerint.
Szilárdsági számítás
Excel fájban kellene csővezeték belső tulnyomására számításokat készíteni szabványban előírt képlet alkalmazásával. A képlet egyes elemei összefüggésben vannak a cső átmérőjével, a falvastagsággal, külön szabvány rendelkezik a képletben használt egyéb értékekről, az anyagok hőmérséklettő függő jellemző tulajdonságairól, amelyeket mind figyelembe kell venni.
A cél a szabványban előírt képletek és részeredmények excelben való átlátható megjelenítése, amelyeket komolyabb programozói tudás nélkül alakíthatnánk, bővíthetnénk, követve a szabványokban bekövetkező változásokat.
Elvárt kompetencia ismeretek
KompetenciaElvárt szintRészletek
[nincs megadva kompetencia]


Elmentenéd vagy elküldenéd ezt az oldalt? Ezt a címet használd: