Szakemberprofil - publikus adatok   (érdekel: Főállás)katt ide az it2it.hu főoldalához
Széleskörű, általános számítástechnika
Széleskörű szoftver, hardware ismeretek, üzemeltetése, karbantartása - Windows rendszerek telepítése, karbantartása, rendszergazdai feladatok ellátása - Office programcsalád (ECDL vizsga) - alapszintű programozás (C#, MQL) - autodidakta
Privát kapcsolatfelvételMutasd ezt Önéletrajz nézetben  
Alap adatok
NévFöldi Norbert
RégióBudapest vagy környéke
Preferált helyVác és környéke
Telefonszám kapcs.felvétel után 
Email cím kapcs.felvétel után 
Egyéb elérh. kapcs.felvétel után 
Születési év1990
Legmagasabb végz.Középfokú
Intézmény, szak nincs megadva 
Általános információk
Iskolák, végzettségek (tól-ig, intézmény, szak, szakirány, egyéb) 
2009-2012 Király Endre Ipari Szakiskola, Vác
gépi forgácsoló
2005-2009 Király Endre Ipari Szakközépiskola, Vác
elektronikai szakirány, érettségi, ECDL
Célkitűzések 
Elhelyezkedés az általam évek óta preferált informatikai munkakörben, melyben széleskörűen, autodidakta módon elsajátott és életviteli szinten megszerzett tudást kamatoztathassam, elmélyítsem, továbbfejlesszem.
Milyen szakmai vizsgákkal rendelkezel? 
Gépi forgácsolás, ECDL
Megjegyzések a kompetenciákhoz 
A kompetenciáim java része a hétköznapi problémamegoldások és egyéni érdeklődési irányzatokból ered. Magas szintre fejlesztette a problémamegoldó készségemet, melyet köszönhetek az ügyfél/felhasználó orientáltságomnak is. C#/MQL programozási ismeretekre tettem szert online spot kereskedési tapasztalatokkal.
Hobbi, szabadidős tevékenységek 
- Rendszerek karbantartása, hibaelhárítás, konfigurációk összeállítása - Alapszintű programozás - Tőzsdei tevékenységek (MQL programozás, kereskedés, informálódás) - Egyéb informatikai tevékenységek (weblap, grafika, ...)
A 3 legfontosabb szakmai sikered (kikkel, milyen szerepkörben, mit értél el) 
Windows Mobile ROM fejlesztés, több készülékre, multi-language környezetben, a teljes rendszer és a programok angol nyelvről magyarra fordítása

Folyamatos mobil és számítástechnikai problémák hibaelhárítása

Digitális rádiófrekvenciás távirányító tervezése/készítése analóg szabályozású hangrendszerhez
Milyennek látnak mások? Szerinted milyen ember vagy? 
Leginkább sztahanovistának, de egyben lelkes, segítőkész és körültekintő. Mindig törekszem a jó véleményre, nem ismerek kudarcot, nem adom fel. A hétköznapi életben minden területen igyekszem segítőkésznek lenni.
Mi az, ami motivál? 
A pozitív visszajelzések, a lelkesedés, az információéhség és a sikerek. Szeretek újat tanulni és csodálom az informatika sokszínűségét.
Mutass be röviden egy nehezen megoldott szakmai problémát, és fejtsd ki röviden, hogyan oldottad meg. 
Instabilitási problémák: Windows rendszerek instabil működése, grafikai, működésbeli problémák előfordulása (lefagy, nem indul, szétesik a kép).

Megoldás: hőfokok ellenőrzése (szoftveres ill. BIOS/UEFI szinten), megfelelő értékek esetén a probléma elemzése majd próbálkozás a megoldására szoftveres oldalon. Első körben driver frissítések, általában hardverazonosítók alapján, törekvés a legfrissebb és legkompatibilisebb driverekre, utánanézés, hogy mennyire stabil, szükséges-e OEM drivert használni. Windows beállítások áttekintése (problémát okozó szoftver keresése, vírusok és egyéb kártevők automatikus/manuális megkeresése és kiírtása, eseménynapló, gyors indítás kikapcsolása, energiagazdálkodási profilok beállítása, eseti előfordulások megtekintése) Sikertelen megoldás esetén BIOS beállítások, memtest, esetleges más hardverek cseréje és/vagy operációs rendszer újratelepítése.
Meséld el egy kreatív döntésed, ha volt ilyen. 
Egyéni Xperia X1 ROM készítő a felhasználó igényeihez, .NET C#-ban programozva.

Windows GUI módosítások.

Vezeték nélküli (rádiófrekvenciás) távirányító tervezése és készítése hangfalrendszerhez.

Vezetékes távirányító készítése asztali számítógéphez.
Mitől működik a csapatmunka szerinted, mondj életből vett példát. 
Törekvés mindenki részéről a probléma megoldására, de körültekintő segítőkészség, ha a munkatársunk elakad. Szem előtt kell tartani az egyéni kompetánciákat és a munkakört ennek megfelelően beosztani a gyors, hatékony, kedvteli munkavégzéshez. Lehetőséget kell teremteni a munkatársunk fejlődésére, önmagunknak nyitottnak és érdeklődőnek kell lennünk.

Példa: kereskedési program tervezőjének bevonása a programozási ismeretekbe (mit lehet, miként), a különböző programozási nyelvek egybefonása (áttérés egyszerűbb környezetről a komplexebbre mint pl. MQL-> C#)

Példa 2: ha az illető nem érzi jól magát az adott munkakörnyezetében, segíteni kell neki olyan feladatot találni amiben jobban érzi magát vagy megszerettetni az aktuálisat. A legegyszerűbb módja a segítőkészség. Többször tapasztaltam a felesleges versengést emberek között. Ez alatt azt értem, hogy a legtöbben jobbak akarnak lenni a másiknál, de ez munkavégézés szempontjából sokszor nem előrevezető. Mindannyian tanulhatunk egymástól. Ezért jobb, ha nyitottan segítjük egymást. Úgy vélem ez teszi a munkakörnyezetet barátságossá, szerethetővé. Minden ami bomlasztó hatású törökedni kell az elfojtására/okozó probléma megoldására.
Milyen szerinted a jól működő ügyfélkapcsolat? 
Mindenekelőtt türelmes és körültekintő. Törekedni kell az ügyfelek igényeire, fontos az elégedettségük.
Hogyan érzel olyan döntésekkel kapcsolatban, amelyek pozitív kimenetelében nem vagy biztos? 
Többszöri újragondolás után, amennyiben a végkimenetel nem kritikus, az új tapasztalatok szerzésének érdekében érdemes próbálkozni. Feladni nem szabad, esetleg a megközelítésen változtatni.
Hogyan tervezel szakmai feladatokat a projektek során? 
Függ a projekt bonyolultságától. Amennyibben szükséges, vázlatszerű felépítést kell eszközölni, hogy megismerjük a felépítő elemeket és azok egymásra épülő sorrendjét.

Programozás tekintetében amennyiben csapatmunkáról van szó, meg kell hallgatni egymás tapasztalait, ötleteit. Ezzel megelőzhető a felesleges munka ill. sokkal hatékonyabb lehet a termék.

Mechanikai megoldásaim során figyelembe kell venni a biztonsági szempontokat, a felhasználás módját. Ha manuális felhasználásról beszélünk, az legyen minél egyszerűbb, tartósabb.
Szerinted melyek a tervezés legfontosabb részei és miért? 
Ötletek megosztása egymással, majd mindenképp fontos létrehozni egy biztos alapot, melyre stabilan építkezhetünk. Ez az élet legtöbb területén így működik. Innen lehet tovább indulni, az ötletek közben továbbfejlődnek.

Mindig fontosnak tartom a felhasználásból eredő esetleges hibák kiküszöbölését.
Miként kezeled a határidők átlépését? 
Sajnos nem minden munka teljesíthető határidőre, de ha meg sem próbáljuk akkor esélyt sem adunk rá. Törekszem a mielőbbi végzésre, határidőn belül, így az időigényesebb munkára több idő jut. Esetleges határidő átlépése során úgy hiszem, a megfelelő munkavállaló/munkáltató kapcsolat esetén, szükséges feláldozni a szabadidőnket is. Hiszem, hogy ha teszünk a munkahelyünkért, ez megtérül.

Ha valaki az esetemben átlépné a határidőt, segítőkészen állnék hozzá. A lehordás sokszor csak időhúzást eredményez. Jobb a feladatra koncentrálni és minél előbb megoldani azt.
Inkább jobb vezető, vagy jobb követő vagy? 
Jobb követőnek tartom magam, azonban tanácsot, javaslatot, ha igénylik szívesen adok és sokszor kérik is.
Hogyan tudod lemérni saját vezetési hatékonyságodat? 
Nincs benne tapasztalatom.
Miért lenne jó egy cégnek az, ha éppen Veled lépnének kapcsolatba? 
Miként az előző kérdésekből kiderült, törekednék arra, ami a cégnek a legjobb. A cégnek az a legjobb, ha a munkavállaló naprakész, eltudja látni a feladatát és emellett szereti amit csinál. Ugyanis ebből kialakul egy kölcsönösség. Nyitott vagyok az újra és a törekvéseimmel eddig sikereket értem el. Autodidakta módon képes vagyok elsajátítani a komplex rendszerek működését. A tapasztalataimat több területen is tudtam hasznosítani, a lényeg az átláthatóság. Ez főként igaz az informatikára. Az életem fő része mióta az eszemet tudom.
Munkatapasztalatok
 Év (időtartam)CégSzerepkörLeírás
[nincs megadva munkatapasztalat]
Vállalt munkavégzési típusok, rendelkezésre állás
Munkatípus(ok)Vállalt heti óraszámKezdésNettó díj elvárás
[nincs megadva munkavégzési típus]
Jellemző ismeretek
KompetenciaSzintRészletek
Ágazati ismeretek - PénzügyAlapfogalmakMetaTrader ismeret, MQL, egyéb felületek ismerete, foreign exchange
Tapasztalat - Rendszergazda (Windows)Tapasztalt nincs megadva 
Tapasztalat - Support-osTapasztalt nincs megadva 
Tapasztalat - TesztelőTapasztalt nincs megadva 
Kommunikációs képességek - ÍrásbeliProfi nincs megadva 
Nyelvtudás - AngolAlapfokú nincs megadva 
Speciális oprendszerek - Win CE, Win METapasztalt nincs megadva 
Speciális oprendszerek - Google AndroidTapasztalt nincs megadva 
Protokollok - Hálózati (TCP/IP, ARP, 802.3, ...)Tapasztalt nincs megadva 
Protokollok - Web (HTTP, FTP, IRC, IPv6, ...)Tapasztalt nincs megadva 
Wireless - EthernetTapasztalt nincs megadva 
Wireless - GPSTapasztalt nincs megadva 
Wireless - Wi-FiTapasztalt nincs megadva 
Hardware - Router-ekTapasztalt nincs megadva 
.NET - C#Tapasztalt nincs megadva 


Elmentenéd vagy elküldenéd ezt az oldalt? Ezt a címet használd: